Actes digitalitzades

Ja són consultables al portal ‘Arxius en línia’ els llibres d’actes del Ple de l’Ajuntament de Palau de Santa Eulàlia digitalitzats de bona part del segle XX i part del XIX, concretament els que comprenen el període del 1876 fins al 1978. Amb aquesta actuació, l’Arxiu posa a disposició dels ciutadans una documentació essencial per conèixer els més destacats projectes desenvolupats al municipi en qüestió, en la qual, a més, es recullen els principals debats polítics duts a terme en el marc del Ple municipal durant un període determinat.

La digitalització ha comprès un total de disset llibres i també cal sumar-hi els padrons d’habitants més antics conservats, que són datats els anys 1886, 1889, 1895, 1900, 1904, 1915, 1924, 1930 i 1937 i 1940 on tots els afeccionats a la recerca genealògica podran trobar els seus avantpassats.

També s’han inclòs nombroses matrícules industrials des del 1865 amb la presència d’un constructor de carros –Pere Clotas-, a més de les ocupacions més comunes com unes premses d’oli –Martí Geli, Miquel Batlle-, una taverna de Salvador Llovera Fàbrega, un forn de pa d’Enric Sala Quintana, la carnisseria de Tomàs Daunís Romans … , tot plegat són sèries documentals molt preuades per a la recerca genealògica. Cal no oblidar que la digitalització és un recurs que contribueix a la preservació dels documents originals, ja que ofereix una còpia alternativa a la consulta i, alhora, permet obtenir un duplicat de reserva per a conservar en un repositori segur.