L’escola bressol

Els nostres petits tresors

Durant el curs 2022-2023 hem ampliat la nostra família amb la incorporació del primer cicle d’educació infantil. Acollir l’escola bressol rural ens ha aportat il·lusions i tendresa.

Hem adequat l’espai dels més petitons amb sorpreses i curiositats. Els més petits omplen de vida i somriures cada dia els moments educatius que preparem especialment per ells i elles.

Com a continuació del projecte educatiu d’escola i de ZER l’aula està distribuïda en diferents microespais de joc. Hi ha diferents espais com el joc simbòlic de la cuineta on els infants comencen les seves primeres imitacions de la vida quotidiana. Aquelles primeres històries de casa i d’escola. Al microespai de les construccions alcen figures tan altes com ells i elles, peça a peça fan créixer torres que arriben fins als seus ulls. Gaudeixen veient com cau i es despleguen les seves peces.

En el microespai d’experimentació les mans s’omplen i es buiden de materials diversos. Intenten agafar tots els que s’escapen, els que rodolen, els que rellisques, els que cauen a terra. La Calaixera dels tresors és tot un laboratori de preguntes i troballes on els infants observen les seves accions i intenten reproduir-les. Altres jocs com el minimon aporten històries i cançons, sons i moviments de diferents animals. Amb ells mouen les figures, les amaguen, juguen amb els elements de l’espai creat.

Altres espais que formen el dia a dia de l’escola són les estones al jardí entre els alumnes de tota l’escola. Donant menjar als animals de la granja, a remoure les fulles, buscar cargols o posar troncs al carretó. O les estones després de la migdiada on explorem com agafar, filar, rascar… amb diferents moviments dels dits.

El dia a dia a l’escola bressol és mirada, paraula, delicadesa, sensació,… A la tarda és una passejada al poble, a l’entorn, a la natura.